Gymnasieval - ett val för livet.Jag har ångest. Jag mår dåligt, men på samma sätt bra. Igår (lördags) var jag på en gymnasiemässa i Linköping. Där gymnasieskolor i Linköping stod för att "reklamera" sin egna skola och försöka att på mer personer dit liksom. När jag gick in där hade jag ingen aning om vad för nått jag vill bli eller vad jag ska gå för linje eller för skola. Det är ett svårt val. Ett val som är min framtid. Jag måste tänka noga vad för linje jag vill gå. Jag vill liksom inte slösa 3 år av mitt liv att gå något jag inte ha nytta utav. Men jag har alltid velat hjälpa människor och därför så lockar Vård och omsorgs programmet ganska mycket för mig. Och det gymnasiet jag förmodligen ska välja heter Yrkesgymnasiet och det innebär att 50% av tiden är jag i skolan och 50% av tiden på en praktikplats. Men kommer jag alltid vilja jobba med att hjälpa människor? Och enligt mig är ett gymnasieval ett val för livet. Det jobbigaste med att börja gymnasiet är nog att jag kommer sakna vissa vänner. För just nu vet jag inte vart dom ska gå. Tänk om dom flyttar långt bort och jag aldrig mer kommer att träffa dom? Det finns 2 personer som jag kommer sakna så det gör ont. Personer som alltid funnits där för mig. Mina allra bästa vänner. Det kommer göra ont att inte vi kommer att gå i samma skola. Och jag som har så svårt att skaffa nya kompisar. Det kommer att bli en tuff tid för mig att börja en ny skola. Jag bytte klass i 7an pga massa bråk och tjafs med lärarna och det tog ett bra tag för mig att bli kompis med dom jag är idag. Men det jag har insett nu är att det var ödet att jag skule byta klass då, för jag hade aldrig träffat mina underbara vänner annars. 

Men å andra sidan kommer det även kännas skönt att börja på en ny skola. För då slipper jag vissa personer som jag irriterar mig ganska mycket på och jag slipper se Alléskolan igen. Det ska bli skönt att slippa le och låtsas att man tycker om vissa personer. Det ska även bli skönt att lära känna nya personer också. Och jag skulle aldrig kunna tänka tanken att gå på gymnasie skolan här i ruttna Åtvidaberg. Aldrig i livet. Jag vill bort från den här staden. Långt bort som möjligt. Det skulle ju faktiskt vara skönt att flytta till tex Malmö och gå där nere. Men ändå känner jag mig inte redo för en ny stad en. Så som sagt har jag ångest. Sjuk stor ångest och den tar över mer och mer nu. Det var inte förens igår den kom. Det var då jag insåg att det är på allvar. Det är mitt sista år i högstadiet. Och om 3 år tar jag studenten och kan börja jobba.. Det är rätt sjukt eftersom jag inte känner mig mogen alls för det. Men man vet ju aldrig vad som kan hända på 3 år. Jag kanska hoppar av skolan och börjar leva på soc. Eller på pluggar jag i skolan tills jag är 30 år. Man vet ju aldrig vad som kan hända.

Jag satt och läste i en tidning om Yrkesgymnasiet. Och det är så bra med den eftersom att man kan börja jobba direkt som undersköterska om man går där efter 3 år. Men grejen är den att jag nöjer mig inte där. Jag vill hellre bli ambulanssjuksköterska. Och då måste jag gå högskola och grejer. Men jag funderar över om jag ska ta ett sabbat år efter studenten och börja jobba som undersköterska ett år och sen börja plugga igen. Det skulle faktiskt kännas bra. Men jag fattar inte varför jag tänker så här långt redan nu.. Jag mår ju trots allt dåligt över att tänka så här nu. Grejen är den att jag även har fobi för att möta nya människor och byta skola och grejer. För att jag har blivit mobbad. Och det gör mig rädd. Hur ska jag göra för att passa in i den nya klassen? Kommer dom att tycka om mig? Kommer jag att bli hatad? Det är sådana frågor som kommer upp i huvudet. Jag har också sjukt svårt att öppna upp mig för människor och jag har svårt att ta med mig någon ny kompis hem. Ska jag vara mig själv eller låtsas vara någon annan för att dom ska tycka om mig? Jag tror inte det bara är jag som har sådana frågor utan tusentals andra också. Hur ska jag göra för att passa in? Det som är viktigast i nuläget är att plugga på så jävla bra som jag kan. Och inte sumpa något. Jag ska lyckas. Postat av: Louise

SV: Jag har haft en superbra helg! :D
Några planer för dagen? :)

2012-11-12 @ 12:13:21
URL: http://louisesnall.blogg.se
Postat av: Alva

sv; Jodå! Sj? :) Varit med min bästavän..<3 Du? kram! <3

2012-11-12 @ 15:32:06
URL: http://alwan.blogg.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

BLOGGDESIGNEN ÄR GJORD AV LINNEA RENNEKAMP erne.blogg.se

BLOGGDESIGNEN ÄR GJORD AV LINNEA RENNEKAMP erne.blogg.se

RSS 2.0